2011. április 25., hétfő

Citromtorta anyák napjára


Hozzávalók:
25 dkg liszt
22,5 dkg vaj
30 dkg kristálycukor
5 tojás
3 citrom
1 csipet só
gumicukor
ostyalap

Elkészítés:
A tésztához a lisztet összedolgozzuk 12,5 dkg vajjal, 10 dkg cukorral és egy csipetnyi sóval, plusz a végén 1 tojással. Ha szükséges, egy kis tejet tehetünk még bele. Betesszük a hűtőbe 30 percre.
A citromkrémhez 20 dkg kristálycukrot, 10 dkg vajat, 4 tojást, 3 citrom levét és 1 citrom reszelt héját összekeverjük.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 10-15 percet elősütjük 200 fokon, majd ráöntjük a citromkrémet, és 20-25 percig tovább sütjük.
A díszítéshez a porcukrot kevés citromlével elkeverve összemelegítjük, majd az ostyalapra simítjuk, és rárakjuk a díszítést (gyorsan szilárdul, sietni kell vele). A virágok málnaformájú cukrok, a levelek és a szár ilyen feltekert szalagszerű gumicukorból van kivágva.
Eredetileg ostyalap nélkül, a tortára szerettem volna a díszítést tenni, de az nem lett teljesen egyenletes, ill. kellően szilárd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...